2010. május 27., csütörtök

Hiszti és szöveg

Azt mondja nekem: Anya, én ilyet nem mondtam!

Meg azt,hogy: Nem érek rá!

:D

Tegnap két óriási giga hisztit levágott...Totálisan tanácstalan vagyok, hogy miért nem használ semmi nála. Nagyon megváltozott az utóbbi pár hétben. rendkívül akaratos lett. Olyanokat csinál, mint amit soha: nem akar arra jönni amerre én, sikít az utcán is. Egyszerűen megáll az eszem.
Az én angyal gyerekembe belebújt a kisördög.

2010. május 23., vasárnap

2010. május 21., péntek

Elvek újratöltve

Először amiket sikerült tartanunk:

1. nincs cumi- kérdés, hogy a tesónál is tudjuk e tartani! :)
2. csak víz- így 2 éves kor után néha iszik teát vagy gyümölcslevet, de nem szereti egyiket sem igazán, csak a vizet. Amióta a szopi elmarad, azóta néha tejet vagy kakaót iszik.
3. semmi cukros minimum 1 éves koráig, de minél tovább annál jobb
4. semmi fölösleges kaja, semmi desszert csak tápláló minimum 1 éves koráig, de minél tovább, annál jobb
5. nincs tv, mese ameddig lehet:)- ma már néz mesét, de jó másfél éves koráig nem nézett.

És amiket feladtam:)

1. nincs cicin altatás
2. nincs babakocsiban altatás
3. egy szobában de saját kiságyban alvás- ezt gyorsan feladtam az éjszakai szoptatás miatt és érdekes módon ahogy elmaradt az éjszakai szopi, úgy igényelte egyre inkább a saját ágyat.

Most nem jut eszembe más.

2010. május 18., kedd

Továbbra is dől belőle a szöveg

-Sokat ettem

- De jót ettem

Már helyesen ragoz, mindent mond, nagyon széles a szókincse, vannak dolgok amikre több szót is tud.

2010. május 14., péntek

Tegnap

Két óriási hisztit vert le. Az elsőben nagyban közrejátszott a fáradtsága, legalábbis úgy gondolom. A másodiknál folytatta az elsőt. Ez már ébredés után volt. De sikerült fél órás ordítást levágnia. Hihetetlenül akaratos.

-o-

-Este: besötétedett a nap

-0-

-Nem így akartam

-o-

-A légy lepisilte a kezem



Aztán este sikerült alakítania, de ezt már jó értelemben. Megvan egy kis képes könyvben József Attila Altatója, és ez most nagyon tetszik neki. Elolvastam neki, utána lapozgattuk a könyvet és minden képhez elmondott egy kicsit az adott versszakból. :D Két oldal 1 versszak és a kép. Mint pl: alszik a széken a kabát, a szakadás...a villamos csenget egy picit.

2010. május 9., vasárnap

Sírás

Éjjel nagyon sokat sírt. Elképzelésem sincs mi baja lehetett, csak ordított és nem volt neki semmi sem jó. Néha csinál ilyet.

2010. május 2., vasárnap

Anyák napja


glitter-graphics.com

Játszótér

Nagyon szép és jó játszótér épült a faluban.

Bercel első alkalommal meg sem mert mozdulni a sok gyerek láttán. Második alkalommal hintázott kicsit, de máshova nem volt hajlandó menni. Harmadik alkalommal sokat hintázott. Legközelebb már homokozott is és a várat is kipróbálta, kapcsolatot létesített néhány nagyobb gyerekkel, aztán már vele egykorúakkal is. Ez nála nagy szó, mert ha vele egykorú gyerekkel találkozik, legtöbbször csak lapít. Mostanra már teljesen aktív résztvevője a játszótéri közösségnek. :D Egy dolog maradt még, amit nem mer kipróbálni, az a csúzda. Hogy miért? Ki tudja. :)