2009. február 26., csütörtök

Alvás



Bercel olyat csinált ma, amire pici baba kora óta nem volt példa! Hason aludt!!!!!!!:D Amikor otthagytam még oldalt feküdt, amikor bementem megnézni, már hason volt.
Íme a képek!

2009. február 23., hétfő

Kutya mánia!



Erről még nem is írtam.

Bercel lelkes kutyarajongó. Persze az első számú kedvenc Bogáncs, aki Bercelnek Bo és vauvauvau. Ha látja, ha hallja ő is ugat bőszen: vauvauvauvau.

A mesekönyvekbe is mindig megkeresi a kutyákat és azoknak is ugat. Meg persze az utcán is. :)

2009. február 22., vasárnap

Fogmosás


Bercel nagyon szépen hagyjak, hogy a szilikon fogkeféjével megsikáljuk a fogait. Egyik este saját magának csinálta. Íme a képek:).

Könyvek!





Bercel imádja a könyveket. Hosszú ideig képes ülni a fenekén és lapozgatni a könyveit. Gyűjtjük is neki szorgalmasan. Különösen kedvencek a tapintós könyvek. Ha meg kutya is van benne, az a csúúúúcsszuper! Semmi más játékkal nincs el ilyen sokáig, mint a mesekönyveivel.
Mindig jól tartja, sosem fejjel lefelé és mindig az elejéről lapozza hátra. Sosem fordítva. Ha a végére ért megfordítja és kezdi előröl, vagy elhajítja és jön a következő.

2009. február 20., péntek

Puszi és simogatás! No meg a hiszti!


glitter-graphics.com


glitter-graphics.com

Egyik este Bercelnek megmutatta az apja, hogy kell simogatni és puszit adni. Azóta feszt ezt csinálja. Simogat-simogat aztán ad egy puszit. Cuppanósat! Nagyon aranyos.:)

A hisztije ma nagyon durva mértéket öltött. Ez már cseppet sem vicces. Hanyatt dobja magát, vergődik és üvölt. csak tudnám miért csinálja. Mivel semmi nem használt, fogtam, betettem a kiságyba és otthagytam. Egy darabig még kitartóan ordított, aztán Laci bement hozzá és elhallgatott. Ennek örömére ki is vittem sétálni, hátha a hideg lecsillapítja. Bejött.

2009. február 19., csütörtök

Ott


Bercel, most már teljesen tudatosan mutogat dolgokra és azt mondja hozzá, hogy ott! Két-három hete kezdte, hogy rámutatott valamire én meg megmondtam neki, hogy mi az. Pár napja már egész nap csinálja. Nagyon aranyos kinyújtja a pici ujját és mondja, hogy ott. :)

2009. február 3., kedd

Autózás

Tegnap Pécsett voltunk, és amíg Laci elment a dolgát intézni, mi az autóban vártunk rá. Bercel pedig oda kéretőzött a kormányhoz, amit elkezdett tekergetni, berregett hozzá, jobbra-balra dőlöngélt és ugrált, közben pedig a rádiót piszkálta. Akárcsak az apja...:)

2009. február 2., hétfő

Mozgás nem először és nem utoljára I.

Bercel hirtelen nagyon mozgékony lett. Meg kell mondanom, már nem is reménykedtem a dologban...:)
Múlt héten tökéletesre fejlesztette a seggen csúszást, és már akárhova eljut így. Az én fiam nem valószínű, hogy valaha mászni fog.
Már a küszöbön is átjut, ha nagyon akar.
Ugye felállt miután hosszú huzavona után leengedtük a kiságyát és már szépen lépked körbe-körbe. Máshol is próbál felállni, de a technikával egyenlőre gondok vannak.
Szóval hirtelen sokat fejlődött ismét, így az első szülinapja felé közeledve.:)

Dolgok, amiben nem engedek...

A cumi témát már Bercel születése előtt rég eldöntöttük. Azaz hogy nem kap. Ezen nagyon sokan csodálkoztak. De én nem engedtem belőle, bár voltak megingások, pl.: egy végigordított autóút után. Végül azonban nem kapott cumit. Igaz, hogy sokkal többet szopizott/cumizott rajtam, de úgy gondolom, hogy ez jó döntés volt.

Ahhoz is tartjuk magunkat, hogy csokit még jó darabig nem fog kapni. Szerintem egy kisgyereknek erre van a legkevésbé szüksége.

A fehér kenyér és bolti péksütemények kerülése amennyire csak lehetséges. Sütök viszonylag rendszeresen kenyeret vagy zsömlét, Bercel szereti is és mi is azt szeretnénk, hogy a teljeskiörlésű, rozs és egyéb egészségesebb lisztekhez szokjon hozzá. Ez úgy tűnik jól működik.

Csak etetőszékben kaphat enni.

Folyt.köv.